skip to Main Content
Het Belang Van Concurrentie-analyse Voor SEO

Het belang van concurrentie-analyse voor SEO

De belangrijkste taak van een zoekmachine, zoals bijvoorbeeld Google, is bepalen welke pagina(‘s) het meest aansluiten bij de zoekvraag van de gebruiker.
Allereerst bepaalt de zoekmachine welke pagina’s relevant zijn en daarna worden de pagina’s gerangschikt. Dit gebeurt door de pagina’s te beoordelen en scores te geven op een aantal gebieden, zoals het gebruik van trefwoorden en het technisch functioneren van de website. In die zin is het verkrijgen van een goede positie op de resultatenpagina van bijvoorbeeld Google een competitie tussen vele websites. Daarom is het erg belangrijk om een analyse te maken van je belangrijkste concurrenten als je jouw vindbaarheid in zoekmachines wilt vergroten.

Om te weten te komen hoe je jouw concurrenten voor kunt zijn in de SEO race, moet je weten wat ze hebben gedaan. Welke zoekwoorden gebruiken ze? Moet jij diezelfde zoekwoorden gebruiken of kun je juist beter andere woorden gebruiken om “zoekwoorden concurrentie” te vermijden? Hoe zit het met de kwaliteit van je website op technisch gebied t.o.v. je concurrenten? Wat moe je verbeteren om je site beter te maken dan die van je concurrenten? Hoeveel links hebben je concurrenten van websites die een autoriteit zijn binnen jouw markt?

Al deze zaken zijn uitermate belangrijk als je jouw concurrenten voor wilt zijn en blijven en jouw website een betere positie wilt geven op resultaten pagina’s van zoekmachines. Gelukkig zijn er een aantal tools die je kunt gebruiken om je te helpen bij je concurrentie-analyse, zoals SEMRush, SE Ranking en Ahrefs.

Welke tool je ook besluit te gebruiken, als je de websites van jouw concurrenten analyseert ben je al goed op weg om een SEO-specialist te worden en jouw website beter vindbaar te maken.

Back To Top