skip to Main Content
3 Tips Om Zoekmachine Optimalisatie Te Verbeteren

3 tips om zoekmachine optimalisatie te verbeteren

Iets dat elke marketeer zal beamen is dat zoekmachine-optimalisatie, oftewel SEO, ongelofelijk belangrijk is als het gaat om het promoten van je website en dus je product, dienst of content. Daarom volgen hier 3 tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je website goed vindbaar is in Google en andere zoekmachines.

Trefwoorden

Omdat Google trefwoorden gebruikt om websites en content te indexeren, is het natuurlijk ontzettend belangrijk om voor ogen te hebben welke trefwoorden mensen in zullen typen als ze naar jouw product, dienst of content op zoek zijn. Een tool die je hierbij, en bij veel andere dingen, kan helpen, is de Search Console van Google. Maak duidelijk waar je website over gaat en gebruik herhaling van trefwoorden op verschillende plaatsen in de tekst en gebruik ook synoniemen.

Meta-description en page title

Een makkelijke tactiek om beter vindbaar te worden in zoekmachines is het aanvullen van je meta-description en title. De meta-discription van je pagina heeft invloed op het aantal mensen dat op je website klikt en dit heeft weer direct invloed op de positie van je website op de resultatenpagina.

De titletag bepaalt de titel van je website op de zoekresultaten pagina van zoekmachines, dus uiteraard is het belangrijk om een interessante en pakkende titletag te bedenken, die niet langer is dan 90 tekens.

3. 404 – pagina’s

Tot slot is het ook belangrijk om te zorgen dat je website zo min mogelijk foutmeldingen weergeeft. Het liefst geen. Google indexeert websites namelijk ook op de kwaliteit van deze websites en niet werkende pagina’s dragen dus beslist niet bij aan een goede vindbaarheid in zoekmachines.

 

 

 

Back To Top